Friday, November 08, 2013

Driekorenconcert Grote Terts zondag 24 novemberIn thuisbasis Arnhem heeft kleinkoor Xing op zondagmiddag 24 november 2013 het derde en afsluitende concert laten horen in de reeks 'driemaal drie', met close harmony groep Hoogwater uit Nijmegen en het Groenings Koor. De eerdere optredens in Nijmegen en Groeningen mochten er zijn, maar het derde in Arnhem moet het klapstuk worden.
Plaats: Baptistenkapel, Willem van Kleeflaan 6, Arnhem (Molenbeke). 

Het gemende koor Xing (ruim 20 zangers) zingt een mengeling van klassieke ('serieuze') en lichtere muziek. Deels a capella, maar ook met pianobegeleiding van dirigent Elke Jansen. Stevig maar lichtvoetig.
Soms ben je eigen publiek  Driekoren-concert2013 (foto Huub Louppen)

Lichtvoetiger nog is het achttal (inclusief soms meezingende dirigent Manolis Levendis), dat zich sinds een natuurverschijnsel in Nijmegen en Land van Maas en Waal in 1995 Hoogwater noemt. Hoogwater zingt - onbegeleid - close harmony repertoire. Afwisselend rustig en vlot en swingend. Hoogwater treedt vooral op in de regio Nijmegen.

Het Groenings Koor telt 38 leden, uit vnl. Groeningen en omliggende dorpen. Dirigent is Hans van Zeeland en vaste begeleider op piano is Frans Stegers. Het repertoire varieert van musicalnummers tot liederen van Dvorak en Elgar, van vrolijke Amerikaanse koormuziek tot Afrikaanse nummers, van close harmony tot missen.

Het slotstuk is een driemaal driedimensionaal avontuur, waarbij de koren gezamenlijk ruimte en tijd verkennen. 'Einstein in the Chapel'

No comments: